1778 Jubilejní série

1778 SÉRIE - Z LÁSKY K VAŘENÍ 

Tato série nožů ukazuje naši historii jako žádná jiná. Kombinuje zkušenosti minulosti s poznáním současnosti: rok 1778 je rokem založení firmy Friedr. Dick v Esslingenu. Letos Friedr. Dick realizoval vizi společnosti a tím odhodlaně realizoval dávný sen. O něco později, v roce 1893, Paul Friedr. Dick měl sen o vícevrstvé oceli, která by mohla kombinovat výhody uhlíkové oceli, ale zároveň i pozitivní vlastnosti nerezové oceli.

Ale v zápalu plánů na účast na světové výstavě v Chicagu v roce 1893, přípravách, které všichni zaměstnanci plně využili, myšlenka třívrstvé oceli zpočátku zmizela v zásuvce. Tato důmyslná inovace byla téměř zapomenuta, ale Wilhelm Leuze, pravnuk Kommerzienrat Paula Dicka, převzal tuto vizi kuchařského nože v současnosti a dal tomuto nápadu produktu život.

TŘÍVRSTVÁ OCEL

Jádro těchto šéfkuchařských nožů tvoří tenká vrstva vysoce legované uhlíkové oceli Double X VG 12. To je obzvláště efektivní při řezání a výrazně prodlužuje životnost břitu. Výsledkem je, že nůž zůstává ostrý déle a ostří musí být naostřeno méně často. Při vývoji nožové řady 1778 byly technické výhody uhlíkové oceli kombinovány s výhodami neškodné, potravinářské, nerezové, vysoce legované oceli. Speciální přísady, jako je kobalt, mangan a molybden, byly přidány do řezného srdce nože v tajném receptu, které zajišťují jemnější strukturu a tím jemnější, rovnoměrnější řez. Tato speciální ocel byla zapuštěna do dvou vrstev nerezové oceli. Tímto způsobem byly dovedně kombinovány výhody obou ocelí.

Z LÁSKY K ŘEMESLU

Všechny nože ze série "1778" jsou ručně broušené a ručně tažené. Rukojeť i ostří každého jednotlivého nože jsou ručně zpracovávány specialisty F. DICK a testovány podle extrémně vysokých standardů kvality Friedr. Dick. Právě díky rukojeti z vybraného švestkového dřeva je každý nůž sám o sobě jedinečný.

OSTRÉ, PIKANTNÍ

Díky extrémně tenké, ostré řezné hraně se řezání a vaření stává beztížným potěšením. Nože se perfektně manipulují, dobře padnou do ruky, vytvářejí příjemný pocit při řezání a vytvářejí ohromující, čistý řez. Dokonale vyvážená a super ostrá, práce s nožem 1778 se stává fascinujícím zážitkem.

 Cenné nože řady 1778 si zaslouží velmi zvláštní pozornost a péči při práci. S tímto nožem  máte přítele na celý život v každém z těchto nožů. Pro dlouhodobou ochranu by čepel a přírodní dřevěná rukojeť měly být hýčkány dobrým olejem z kuchyně (např. olivovým olejem). Nůž za žádných okolností nepatří do myčky. Extrémně jemná řezná hrana  má  optimální řezný výkon. Rukojeť je navíc vyrobena z přírodního materiálu dřeva a v žádném případě není vhodná do myčky. Nejlepší je opláchnout nůž čistou vodou ihned po použití, očistit jej měkkým hadříkem a poté jej osušit.