Jak zacházet s nožem.

BEZPEČNÁ PRÁCE S NOŽEM

Dokonale ostré a extrémně tvrdé - to jsou nože F. Dick. Aby byla práce s nimi bezpečná, je potřeba dodržovat několik základních pravidel a správně o ně pečovat. Prodloužíte tím i jejich životnost. 

1. PŘENÁŠENÍ A SKLADOVÁNÍ NOŽŮ

  • Při pohybu v kuchyni se vždy ujistěte, že máte dostatek prostoru.
  • Při přendavání nožů je držte vždy za rukojeť směrem dolů. 
  • Nože odkládejte do dřevěných stojanů, nebo na magnetické lišty a to vždy čisté
  • Nože nenechávejte jen tak v šuplíku - pořiďte si kvalitní stojan, plastovou krytku na jednotlivé nože nebo speciální pouzdra, která se hodí na cesty a do větších provozů.

2. BEZPEČNÉ KRÁJENÍ

  • 100% soustředěnost, dostatečně velké prkýnko a krájecí plocha. 
  • Dávejte pozor na prsty, ukazujeme různé techniky krájení. Raději pomalu a opatrně než rychle.

3. PRAVIDELNÉ OSTŘENÍ

  • Čím ostřejší nůž, tím snadnější a bezpečnější krájení. 
  • Ostří nože nabrousíte na ocílce, brusném kameni nebo využijte profesionálního broušení u nás. 

4. SPRÁVNÁ ÚDRŽBA

  • Pravidelné broušení nožů je základ, ale ke správné údržbě patří i hygiena. 
  • Nože nikdy nedávejte do myčky! Umyjte je pod teplou vodou s použitím šetrného mycího prostředku.
  • Umyté nože otřete čistou utěrkou a nechte stranou uschnout.

 Pro jakékoliv další dotazy nás neváhejte kontaktovat . +420602780907, info@gastro-plsek.cz