Jak zacházet s nožem.

BEZPEČNÁ PRÁCE S NOŽEM
Dokonale ostré a extrémně tvrdé - to jsou nože F. Dick. Aby byla práce s nimi bezpečná, je potřeba dodržovat několik základních pravidel a správně o ně pečovat. Prodloužíte tím i jejich životnost.
1. PŘENÁŠENÍ A SKLADOVÁNÍ NOŽŮ
- Při pohybu v kuchyni se vždy ujistěte, že máte dostatek prostoru.
- Při přendavání nožů je držte vždy za rukojeť směrem dolů.
- Nože odkládejte do dřevěných stojanů, nebo na magnetické lišty a to vždy čisté
- Nože nenechávejte jen tak v šuplíku - pořiďte si kvalitní stojan, plastovou krytku na jednotlivé nože nebo speciální pouzdra, která se hodí na cesty a do větších provozů.
2. BEZPEČNÉ KRÁJENÍ
- 100% soustředěnost, dostatečně velké prkýnko a krájecí plocha.
- Dávejte pozor na prsty, ukazujeme různé techniky krájení. Raději pomalu a opatrně než rychle.
3. PRAVIDELNÉ OSTŘENÍ
- Čím ostřejší nůž, tím snadnější a bezpečnější krájení.
- Ostří nože nabrousíte na ocílce, brusném kameni nebo využijte profesionálního broušení u nás.
4. SPRÁVNÁ ÚDRŽBA
- Pravidelné broušení nožů je základ, ale ke správné údržbě patří i hygiena.
- Nože nikdy nedávejte do myčky! Umyjte je pod teplou vodou s použitím šetrného mycího prostředku.
- Umyté nože otřete čistou utěrkou a nechte stranou uschnout.
Pro jakékoliv další dotazy nás neváhejte kontaktovat . +420602780907, info@gastro-plsek.cz