Mlýnky na maso - Ruční mlýnek - Mlýnek č.22

Mlýnky na maso jsou kuchyňský a řeznický nástroj určený k mletí masa. Tyto přístroje umožňují jednoduše a rychle připravit mleté maso pro různá jídla, jako jsou hamburgery, masové kuličky, mleté ​​přesnídávky a další. Mlýnky na maso se obvykle skládají z hliníkového nebo nerezového těla s kovovými mlecími kotouči a rukojetí pro ruční mletí nebo elektrického motoru pro automatické mletí. Kromě masa se mlýnky na maso také často používají k mletí zeleniny, ořechů a sýra. S mlýnkem na maso si můžete snadno připravit čerstvé mleté maso bez chemických přísad a konzervačních látek, což je zdravější alternativa ke koupenému mletému masu.

Mlýnky na maso 

  • mlýnky na maso jsou vyrobeny z potravinářské hliníkové slitiny a nerezu s možností dokoupení různých nástavců
  • výkon je závislý na typu použité šajby a druhu zpracovávaného masa
  • šnekový pohon
  • některé modely lze dodat ve verzi H, kdy je mlecí hlava připravena pro nasazení zařízení na hamburgery Format M (lze pouze u složení Enterprise) – nutno dokoupit speciální formy a šajby
  • modely ve verzi ICE – podávací tác, chlazená mlecí hlava a podávací hrdlo, digitální teploměr, chladící systém s plynem R134, termostat umožňující seřízení teploty

Základní vybavení:

  • mlecí složení ENTERPRISE (1 nůž, 1 šajba)
  • šajba 4,5 mm (u modelů TC 12 – 22)
  • šajba 6 mm (u modelů TC 32 – 42)

U některých modelů lze dodat se složením na vyžádání:

  • 1/2 UNGER (1× ledvinka, 1× nůž, 1× šajba)
  • UNGER KOMPLET (1× ledvinka, 1× nůž, 1× šajba, 1× nůž, 1× šajba)
  • mlýnky na maso s lehkou zátěží jsou vhodné do malých provozů, 15 minut chod/ 15 minut přestávka
  • mlýnky na maso se střední zátěží jsou vhodné do malých a velkých provozů, 1 hodinu nepřetržitý chod/ 10 minut přestávka
  • mlýnky na maso s vysokou zátěží jsou vhodné do velkých provozů, restaurací a supermarketů, nepřetržitý chod