Ocílky - Celková délka cm - 35cm
Kvalitní nástroje vyžadují kvalitní péči, včetně pravidelného ostření. Dokonce i ty nejlepší nože časem ztrácejí ostrost. Pouze s ostrými noži je zábava pracovat, nůž bez námahy klouže po řezaném materiálu, vytváří krásný řezný vzor a snižuje se riziko zranění. Dobrá ocílka nebo vhodný ostřič , by proto neměl chybět žádnému milovníkovi nožů. Čím častěji nože vytahujete, tím déle zůstávají ostré a maximalizuje se doba používání.
Ocílka, se používá k ostření, narovnání a obtažení ostří nože. S ocílkou lze mnohonásobně prodloužit životnost ostří nože , takže nože zůstávají ostré déle a nemusí se tak často přebrušovat. Pokud není použita žádná ocílka, nože se rychle velmi otupí a poté musí být přebroušeny profesionálními bruskami.
Základní dělení ocícek se odvíjí podle jejich úběru materiálu. Rozlišujeme tedy ocílky leštící- tzv. pulírky, jemné,standartní a kombinované. K docílení perfektních výsledku doporučujeme jedno pravidlo a to KOMBINOVAT! Právě kombinací různých hrubostí ocílek dosáhnete perfektně naostřené čepele! Za tímto účelem se vyrábějí i ocílky kombinované čtyřhranné.
Nabízíme ocilky jak klasické kulaté, tak i oválné, čtvercové a ploché ocílky. Výhodou oválného a plochého tvaru je větší kontaktní plocha při brošení. Délka ocílky závisí na délce čepele nože. Pokud je to možné, ostří z ocílky by mělo být schopno naostřit celé ostří nože najednou. Zvolte délku ocílky podle nejdelší čepele nože, kterou používáte.
Ocílka pro kuchaře a řezníky v délce 25 cm a kulatém typu provedení
od 886,78 Kč bez DPH